Like-a-Dog

Edessä kodinvaihto tai pitkä hoitojakso?

Tiistai 30.8.2016 klo 20:08 - Heidi Edelman

Kodinvaihto tai pitkä hoitojakso, jonka aikana eläin joutuu olemaan erossa tutusta ympäristöstä ja laumasta, on aina eläimelle stressaava ja sopeutumista vaativa tilanne. Niin se on usein myös muille lauman jäsenille, ihmisellekin. Stressiin herkästi reagoivat eläimet saattavat jopa fyysisesti sairastua joutuessaan eroon tutusta laumasta ja ympäristöstä. Kuten niin moneen muuhunkin ongelmaan, luonto tarjoaa tähänkin toimivan avun. Sekä lemmikille että omistajalle. :)

walnut_bach_FIN_pethealth.jpg

Bach Honeysuckle
Honeysucklea
tarvitseva eläin on joutunut eroon tutuista ihmisistä, eläimistä tai ympäristöstä ja potee koti-ikävää. Se saattaa jopa fyysisesti sairastua ollessaan erossa omistajastaan tai lajitoveristaan. Honeysucklea voidaan käyttää joko yksinään tai yhdessä Walnutin kanssa.

Walnut
Walnut sopii eläimille, jotka kokevat suuria muutoksia kuten perheen muutto, eläimen uudelleen sijoitus, synnytys, lauman muutokset tai aistin äkillinen menetys. Tämä uute auttaa eläintä myös sopeutumaan hoitopaikkaansa esimerkiksi loman aikana.

Bach-kukkauutteita voidaan käyttää kahdella eri tavalla:

  • Yksi tapa on lisätä neljä tippaa valittua uutetta tai seuraavassa kohdassa kuvatulla tavalla valmistettua valmista uuteyhdistelmää esimerkiksi eläimen juoma-astiaan. Tätä tapaa voidaan turvallisesti käyttää myös silloin kun saman juoma-astian jakaa useampi eläin, uutteista ei koskaan ole mitään haittaa muillekaan yksilöille vaikka uute ei niille suoranaisesti olisikaan tarkoitettu. Vesi vaihdetaan päivittäin ja raikkaaseen veteen lisätään aina uusi annos uutetta.

  • Toinen tapa on tehdä valmis uutesekoitus, ns. käyttöliuos 20-30 millilitran pipettipulloon. Uutesekoitus tehdään laittamalla molemmista uutteista kaksi tippaa käyttämääsi pipettipulloon jonka olet täyttänyt lähdevedellä. Liuos säilyy paremmin jos lisäät joukkoon vielä pipetillisen brandyä tai orgaanista omenasiiderietikkaa (jälkimmäinen on suositeltavampi vaihtoehto eläimillä). Sekoita hyvin ravistelemalla ja annostele tästä pullosta neljä kertaa päivässä noin neljä tippaa kerrallaan suoraan eläimen suuhun kunnes vaiva helpottaa.

    Koiralle, kissalle tai hevoselle annosteltaessa riittää että liuosta saadaan suun limakalvolle, esimerkiksi huulen limakalvolle, sitä ei ole siis välttämätöntä tiputtaa suoraan kielelle. Hevosella liuosta voidaan sipaista myös sieraimen limakalvolle. Yksi vaihtoehto on lisätä uutetta myös ruokintakertojen yhteydessä ruokaan, mutta erityisesti kissojen kohdalla tämä saattaa olla hankalaa jos eläin kieltäytyy näissä tapauksissa syömästä ruokaansa. Jos et muuten saa annettua uutetta eläimelle, voit tiputtaa sitä myös suoraan iholle.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää Bach-kukkauutteista ja niiden mahdollisuuksista eläinten hoidossa, tule mukaan 5.9.2016 alkavalle etäkurssillemme. Tarkemmat tiedot kurssista sekä ilmoittautuminen: http://www.pethealth.fi/8

Avainsanat: kodinvaihto, eläimen stressi, laumanmuutos, uudelleen sijoitus, muutto, koti-ikävä