Like-a-Dog

Waldo soittaa Bachia

Keskiviikko 1.6.2016 klo 7:16 - Heidi Edelman

Kun noin kymmenen vuotta sitten ensimmäistä kertaa tutustuin Bach-kukkauutteisiin, suhtauduin todella epäilevästi niiden tehoon. Niiden vaikutusmekanismi ei ollut sellainen, jonka olisin tuolloin pystynyt täysin ymmärtämään ja hyväksymään. Koska ne kuitenkin ovat täysin turvallisia käyttää, aloin pikkuhiljaa testailemaan niiden toimintaa. Nyt olen käyttänyt Bach-kukkauutteita työssäni jo kohta 8 vuoden ajan ja vakuuttunut niiden tehosta lukuisia kertoja.

girl-with-a-dog.jpg

Kukkauutteiden teho perustuu siihen, että ne hoitavat yksilöä kokonaisvaltaisesti eli holistisesti, eivät ainoastaan sairautta tai sairauden yksittäisiä oireita. Erityisesti ne vaikuttavat yksilön emotionaaliseen puoleen. Näin ollen kaksi yksilöä, joilla on täysin sama vaiva mutta kokevat sairautensa eri tavalla ja suhtautuvat siihen eri tavalla, voivat hyötyä täysin eri uutteista. Siksi uutteen valinta kannattaa tehdä erityisen huolella ja yksilöllisesti. Silloin kun uutteen valinta osuu todella kohdalleen, vaikutukset ovat huomattavat. Haluankin jakaa omasta elämästäni esimerkin kukkauutteiden toiminnasta, jotta saatte vähän kuvaa siitä miten voimallisia vaikutuksia niillä voi olla:

Suutarin lapsilla ei ole kenkiä eikä eläinnaturopaatin koiralla aina oikeita rohtoja. 8-vuotias Rhodesiankoira Waldo on jo muutaman vuoden kärsinyt selittämättömistä selkäkivuista. Vaivaa on hoidettu eläinlääkärissä, osteopaatilla, jäsenkorjaajalla, Waldo on saanut hierontaa, akupunktiota, triggerpistekäsittelyä, kipua on lievitetty asianmukaisilla kipulääkkeillä ja voitte kuvitella että kaikilla mahdollisilla luontaisrohdoilla aminohapoista homeopaattisiin lääkkeisiin. Tutkimuksista huolimatta syytä ei ole löytynyt ja pitkään jatkuneet kivut alkoivat ymmärrettävästä syystä viedä myös Waldon elämäniloa, sekä muuttaa koiran käytöstä arvaamattomaan suuntaan. Jopa siinä määrin että oli pakko pohtia sitäkin kuinka kauan tilanteen voi enää antaa jatkua, sekä Waldon oman hyvinvoinnin kannalta, että muiden eläinten ja ihmisten turvallisuuden kannalta. Sydäntäsärkevintä oli katsoa rakkaan ystävän elämänilon puuttumista, näytti kuin se tarpoisi päivästä toiseen synkässä pimeydessä.

Useita kuukausia sitten kirjoittelin uutta materiaalia Bach-kukkauutteista. Siinä etsiessäni taustamateriaalia ja kirjoittaessani sain ahaa-elämyksen niistä uutteista jotka saattaisivat auttaa Waldoa. Olin toki ennenkin hoitanut Waldoa kukkauutteilla erinäisten vaivojen yhteydessä mutta nyt näin kokonaisuuden uudella tavalla. Siltä istumalta tein Waldolle uutesekoituksen, johon lisäsin mm. Water Violet-uutetta ja muutamia muita tarpeelliseksi katsomiani uutteita. Waldon käytös ja koko olemus muuttui muutamassa päivässä, jopa niin huomattavasti että eläinlääkärikäynnin yhteydessä eläinlääkäri mainitsi havaitsemastaan muutoksesta Waldon olemuksessa. Muutos ei siis ollut minun toiveajatteluani, vaan todellista. Elämänilo palautui täysin, Waldo on avoin, rento, eikä arvaamattomasta käytöksestä ole enää tietoakaan! Selkäkipuja toki ajoittain on edelleen mutta niiden hoitoon on nyt löytynyt sopiva rytmi ja oikeat hoitomuodot, joten niiden kanssa pärjätään. Waldo jaksaa taas iloisin mielin katsella emännän naamataulua ja vähän muidenkin, kuten kuvasta näkyy. :)

2_.jpg

Onko sinulla kokemuksia kukkauutteista? Kommentoi alle, olisi mukava kuulla teidänkin tarinoita. :)

Avainsanat: bach-kukkauutteet, selkäkivut, elämänilo, arvaamattomuus, kipu